Skip to content →

Anmeldelse: SAGE – The Oracle Touch

Ingen ny lejlighed uden ny espressomaskine – og dermed velkommen til min nye buddy; SAGE The Oracle Touch. Her kommer en mini-anmeldelse af bæstet, der netop er flyttet ind på mit køkkenbord.

For snart 15 år siden investerede jeg i min første espressomaskine. Den kostede 500 kr og dækkede lige akkurat mit begyndende behov og interesse for espressokaffe. Det var dengang, cafékulturen for alvor begyndte at blomstre og selv de hippe fra Udkantsdanmark (det var mig) drak caffé latté. I løbet af få år dukkede flere og flere caféer op, og jeg selv blev endnu mere bevidst og nørdet omkring min kaffe, og hvad jeg forventede af en baristas kompetencer. Gav man knap 30 kr for en kaffe, skulle den altså sidde lige i skabet hver gang. I dag er prisen steget til næsten en halvtredser – og det gør altså ikke pointen mindre gældende.

Hjemme på køkkenbordet steg ambitionerne også, og espressomaskinerne blev udskiftet og opgraderet jævnligt. Flere end 10 maskiner har gennem tiden serviceret mig – og nu kommer vi til det – men de allerbedste har uden tvivl været maskinerne fra SAGE.

Jeg startede ud med The Oracle, og har nu netop erhvervet mig seneste skud fra stammen; The Oracle Touch. Samme fede maskine som forgængeren, med nu med en lækker intuitiv stor touchskærm til betjening og fintuning af dyret. Maskinen er udviklet i samarbejde med den britiske stjernekok Heston Blumenthal og udmærker sig ved at forene det bedste fra to verdener.

The Oracle Touch er nemlig en semiautomatisk maskine med alt det bekvemme fra fuldautomatikken trukket ned over hovedet. Du får det pivlækre resultat som kun en ægte fuldblodsitaliener med dobbelt kedel og semiautomatik hidtil har kunne levere, men du får det med autokværn OG autotamp (den første af sin slags i verden) samt, hvis ønsket, autosteam af mælken. Med erfaring af autosteam fra både JURA, Saeco og Nespresso, må jeg tilføje, at intet når The Oracle Touch til sokkeholderne. Alle andre lukker vand i mælken eller skaber “punkteret” mikroskum. Her sidder den spot on hos mig ved 66 grader og skumniveau 07 – og vil man have grabberne dybere i maskineriet kan man selvfølgelig køre det hele manuelt. Så mangler man sådan set kun Eros Ramazzotti ved sin side.

Som billedet viser, kan dine favoritinstillinger let gemmes som preset og navngives. Endnu en feature jeg elsker ved The Oracle Touch – maskinen jeg ikke kan rose nok. Vejledende ligger vi på 19.995 dkk inkl. moms, men selvom det da er en sjat, er den absolut investeringen værd. SAGE importeres af Witt Danmark og forhandles bl.a. af Elgiganten, hvor jeg foretrækker at shoppe mit grej.

Velbekomme og skål i god kaffe!

Published in Tech & Gadgets

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *