Skip to content →

Hvem er Preben?

 

pressefoto2017

Preben Steen Nielsen er kulturiværksætter, filmproducer og forfatter – født 1981 i Vejle med diagnosen muskelsvind (SMA type 02).

Trods sit handicap formår Preben Steen Nielsen at bryde grænser og er bl.a. kendt for sin medvirken i flere end 50 film- og tvproduktioner, heriblandt Thomas Vinterbergs “SUBMARINO” m.fl.

I 2013 kørte Preben Steen Nielsen 300 km på 10 dage, fra Vejle til Skagen, i sin el-kørestol. En spontan idé affødt på facebook der endte som et eventyr og ovenikøbet rejste 20.000 kr til den velgørende organisation Motorsport for Life, som skaber oplevelser for kræftsyge børn.

Det var også i 2013, at Preben Steen Nielsen udkom med sin første film som producer. Novellefilmen Blodbrødre modtog flere priser herhjemme samt i udlandet, og danner samtidigt fundament for GÆLDEN – spillefilmen der tager udgangspunkt i grundtrækkene fra samme historie. GÆLDEN er produceret af Preben Steen Nielsen og Claus Thomsen med støtte fra Zentropa. Filmen har premiere i 2017 og byder på navne som Bjarne Henriksen, Kurt Ravn, Flemming Jensen og Morten Suurballe på rollelisten.

I musikmiljøet er Preben Steen Nielsen kendt for sit mangeårige virke hos Danish DeeJay Awards samt for sine egne elektroniske popup-events i parker og på torvene i Vejle. Initiativer der har medvirket til, at Preben Steen Nielsen i april 2016 modtog Vejle Kommunes Kulturpris. En udmærkelse der ledsages af en statuette udført af skulptør Flemming Jarle samt en økonomisk håndsrækning på 10.000 kr.

Senest har Preben Steen Nielsen skrevet bogen “Kan den snakke? – 12.000 dage set fra en kørestol” der udkom på forlaget Dreamlitt den 22. maj 2017 samt modtaget Vejle Amts Folkeblads “Åbenhedspris 2017”.

[kilde: wikipedia]